Вхід для користувачів
 




6 травня 2011

Янукович кличе світових газетярів, щоб показати, який він публічний демократ

Президент Віктор Янукович пропонує керівництву Всесвітньої асоціації видавців газет та новин провести Всесвітній газетний конгрес і Всесвітній форум редакторів у 2012 році в Києві. 

Про це йдеться у листі, який Янукович надіслав генеральному директору цієї організації Крістофу Ріссу, повідомляє прес-служба президента.

"Проведення згаданих конгресу та форуму в нашій державі не буде випадковим. Адже Україна впевнено рухається вперед на шляху створення демократичного суспільства та розбудови незалежних засобів масової інформації", – йдеться у листі.

Президент підкреслив, що Київ – сучасна європейська столиця, яка прийматиме у 2012 році фінальний матч футбольного Євро-2012, і матиме усі можливості забезпечити проведення такого масштабного заходу.

"Останнім часом на законодавчому рівні було запроваджено прозорі та дієві правила доступу до публічної інформації, розпочато реальну роботу зі створення громадського телебачення, значно активізувалося розслідування кримінальної справи за фактом вбивства Георгія Гонгадзе", – зазначив Президент України у листі.

Янукович переконаний, що проведення в Києві форуму та конгресу сприятиме подальшому розвитку свободи слова, у тому числі національних медіа.

"Проведення цих заходів у Києві є важливим кроком для України в європейському поступі. Це ще раз підтвердить вибір України як держави, яка прагне укріплення демократичних цінностей, серед яких свобода слова та преси – невід'ємна складова", – підкреслив він. 

www.pravda.com.ua




Коментарі

 


RSS 2.0 contacts home