Вхід для користувачів
 




24 вересня 2013

Перша медійна конференція в Україні

Якість української медіа-освіти має підвищитись до міжнародних стандартів. Принаймні, це головна мета Вищої школи Media&Production й   на цю тему 20 вересня 2013 року розмовляли під час  першої  освітньої  конференції в Україні.

Змістовні майстер-класи впродовж дня проводили закордонні та вітчизняні фахівці: у т.ч., Френк Еш,креативний консультант BBCAcademy, Великобританія;  Андріан Велс, голова міжнародного відділу SkyNews, Великобританія; ЙоханРонестам, шведський консультант PAForeign, Швеція;

Стів Роуі, керівник ньюз-руму,  ThomsonReutersFoundation, Великобританія; Джейн Джойсон, незалежний консультант у сфері мультимедіа,Великобританія; Наталія Чепік, сценарист,  Росія;

Ірина Рубіс, головний редактор MarketingMediaReview

«Сьогодні практично відсутня можливість отримати адекватну, за вимогами часу, системну освіту медійника», - розпочав зустріч Олександр Ткаченко, генеральний директор 1+1Медіа, -ми готові підіймати загальний рівень медіа в країні. Тому відкриваємо школуMedia&Production».

За підтримки міжнародних партнерів, таких як ThomsonReutersFoundation, BBCAcademyта «Вищих курсів сценаристів та режисерів», була розроблена спеціальна програма, в якій своїм професійним досвідом ділитимуться українські та міжнародні медіа-фахівці.

Заняття стартують вже цієї осені у сфері телевиробництва, сучасної журналістики та медіа-менеджменту.

Варто зазначити, що не кожен бажаючий зможе відвідувати цю школу. Зарахування буде відбуватися за попереднім відбором та співбесідою. Також обмеження становитиме цінова політика, хоча Олександр Ткаченко зазначив, що курси будуть доступними для середньостатистичного українця.

Але, по правді сказати, на сайті школи практичний тренінг, що проводитимуть тренери інформаційного агентства Thomson Reuters Foundation вартуватиме 8 000 гривень. А за участь в  конференції учасникам довелось викласти зі свого гаманця 2 тисячі 500 гривень.  Тому виникає питання, які «середньостатистичні українці» брались до уваги, якщо заробітна плата  пересічного громадянина становить на поточний рік  3429 гривень?

Щоправда на курси ціна поки не встановлена. Можливо, вона буде більш доступною.

Як відмітив Йохан Роннестам: «Сьогодні багато хто вважає, що контент – це король. Ні, я скажу, що якість – це король!».

Тому, матимемо надію, що невдовзі українські медіа будуть  якіснішими.

Текст:  Вікторія Герасименко, АЄЖ-Україна 




Коментарі

 


RSS 2.0 contacts home