Вхід для користувачів
 




3 грудня 2018

СУЧАСНА СЛОВЕНСЬКА ПОЕЗІЯ В КИЄВІ: Вівторок 4 грудня. О 19-ій. Кнайп-клуб "Купідон"(Пушкінська 1-3)

До Києва завітали четверо молодих словенських поетів, яких радо представить член АЄЖ, Міжнародний секретар секції словесності Європейської академії наук, мистецтв і літератури (Париж) Дмитро Чистяк у товаристві відомої славістки, доцента КНУ ім. Т.Шевченка Олени Дзюби-Погребняк і словенської лекторки і перекладачки українських письменників Андреї Калц, а також юних перекладачів-студентів-славістів.

Вівторок 4 грудня. О 19ій. Кнайп-клуб "Купідон".Пушкінська 1-3.

Заходи відбуваються за підтримки Javna Agencija za Knjigo RS i Center za Slovensko Knjizevnost.

Коротко про учасників заходу:

Блаж Божич народився в Любляні 1991 року.Завершив студії класичної елліністики та порівняльного мовознавства на Філософському факультеті Університету в Любляні.Його поезії перекладалися сербською, англійською, українською і грецькою мовами.

Вероніка Динтиняна поетка і пе-рекладачка, народилася 1977 року. 2002 року сталанайкращоюавторкою Фестивалю молодої літератури Уршка. Перекладає американську та ірландську поезію.

Глор’яна Вебер (1981), політолог, докторську дисертацію захистила з літературознавства (“Поезія як елемент суспільних змін”). Лауреат кількох вітчизняних і міжнародних
премій з поезії.

Гашпер Малей народився 1975 року в Копері. Автор трьох поетичних збірок Його поезія перекладена 20-ма мовами; За перекладроману П.П.Пазоліні “Нафта”отримав премію Золотийптах (2011); а 2016 року – державну премію в галузі перекладівМіністерства культури і туризму Республіки Італія; 2018 року –Європейську премію за поезію на фестивалі „Поетичні ночі “ в румунському місті Куртя-де-Арджеш.
 




Коментарі

 


RSS 2.0 contacts home