Вхід для користувачів
 




14 червня 2015

У Замку-музеї Радомисль пройшов Другий міжнародний фестиваль «Музика Фредеріка Шопена під відкритим небом»

13-14 червня 2015 року на території історико-культурного комплексу Замок-музей Радомисль за підтримки Посольства Республіки Польща в Україні відбувся Другий міжнародний фестиваль «Музика Фредеріка Шопена під відкритим небом».

У Замку-музеї Радомисль пройшов Другий міжнародний фестиваль  «Музика Фредеріка Шопена під відкритим небом»

Творчість Фредеріка Шопена набула для України особливого значення. Музика великого польського митця і патріота звучала під час Революції Гідності на Майдані. Актуальною музика Великого Поляка лишається й зараз, коли Україна ставить опір російській агресії, заслоняючи собою всю цивілізовану Європу.

Фестиваль «Музика Ф. Шопена під відкритим небом» продовжує виконувати свою місію популяризації творчості одного з великих поляків і встановлення міцних дружніх зв’язків між Україною та Польщею.

Фестивалі академічної музики під відкритим небом – хороша європейська традиція. Її впроваджує «Замок Радомисль». Для України звичним є фестивалі під відкритим небом, але класичну музику з точки зору традицій філармонії, консерваторії під відкритим небом почуєш не часто.

Ольгу Богомолець на створення фестивалю надихнула поїздка на фестиваль до Варшави. «20 років тому я мала щастя та можливість побувати на Фестивалі Шопена який проводився у парку на галявині. З того часу я страшено мріяла повернутись на той фестиваль, тому що почуття коли ти лежиш на траві, дивишся в небо і грає музика Шопена, це не порівняно з відчуттями перебування у жодній філармонії».

Посол Республіки Польща Генрик Літвін на відкритті фестивалі повідомив, що і надалі надаватиме підтримку фестивалю. 

Завдяки організаторам гості фестивалю на концерті фортепіанної музики мали змогу насолоджуватись прекрасним як сидячи безпосередньо на траві у тіні дерев, так і на стільчиках, що розташовувались навколо імпровізованої сцени. Музика на природі, що звучала у підніжжі замку створили неймовірну атмосферу.

Концерт «Музика Ф. Шопена просто неба» грали виконавці високого рівня як з України, так і Польщі серед них: Яцек Кортус - лауреат багатьох міжнародних і всепольських піаністичних конкурсів, серед іншого – I премії і “Grand Prix” na IX Miжнародному Шопенівському Конкурсі у Aнтоніні,  I премії на Всепольському Конкурсі iм. проф. Людвика Стефанського у Плоцьку; Інеса Порошина - солістка Національної філармонії України; Тетяна Шафран – українська класична піаністка, лауреат міжнародних конкурсів, солістка французького концертного агенства «Classical Music Production».

На гостей фестивалю чекала не лише музика. «Замок Радомисль» запропонував широку культурну і просвітницьку програму для всіх, хто завітав у ці два червневі дні. Це і майстер-класи з народних ремесел, і виготовлення власноруч паперу за технологією XVIIст. Адже Замок зведений на місці старої папірні Києво-Печерської лаври, де вироблявся папір, на котрому в лаврській друкарні випускали книги.

Гостям також, показали експозицію єдиного в світі Музею української домашньої ікони, в котрому зібрана найбільша в Європі колекція українського сакрального мистецтва.

Кошти виручені з квитків 14 червня будуть передані на пряму адресну допомогу родинам загиблих через відкриту громадську платформу «Люди допомагають людям»

 

Текст:  Анастасія Кришньовська
 




Коментарі

 


RSS 2.0 contacts home